Göbek Bölgesi Yağlanmalarından Nasıl Kurtulabiliriz?

Göbek bölgesi yağlanmaları günümüzde pek çok kişinin şikayetçi olduğu bir konu. Aldığınız yarım kilo dahi göbek bölgenizde hayat buluyorsa siz de şikayet edenler arasındasınız. Göbek bölgesi yağlanması ise sadece estetik açıdan kötü bir görüntü oluşturmanın yanı sıra kalp hastalıkları, karaciğer yağlanması gibi ciddi problemler de doğuruyor. Bu yağlanmanın sebebi ise genetik, metabolik ve hormonal olabilir.

Erkeklerde; en geniş bölgeden ölçülmek üzere;

  • Normal:70-93cm
  • Riskli: 94-104 cm
  • Yüksek Riskli: 102 cm ve üzeri

Kadınlarda; en geniş bölgede ölçülmek üzere,

  • Normal: 60-79 cm
  • Riskli: 80-87 cm
  • Yüksek Riskli: 88 cm ve üzeri

Göbek Bölgesi Yağlarından Kurtulmak İçin Yapılması Gerekenler

Farklı Egzersizler

Sabah uyandığınızda temiz havayı olabildiğince verimli kullanın. Karnınızı şişirerek 30 kere burnunuzdan nefes alın, 2-3 saniye nefesinizi tutun ve bırakın. Masa başında çok fazla oturuyorsanız, karnınızı içeri çekip göğsünüzü öne doğru çıkararak oturabildiğiniz kadar bu şekilde oturun. Bunun yanında tabii ki haftada 3-4 kere 60 dakikalık yürüyüş yapmalısınız. Yürüyüş dışında haftada 2-3 kere 10!ar dakikalık kısımlarla toplamda 20 ya da 30 dakikalık karın bölgesi çalışmaları, karın bölgesinde bulunan yağların daha hızlı yakılmasını sağlayacaktır.

Alkol ve Tatlı Tüketimi

Alkollü içecek tüketiminizi azaltmalısınız. Özellikle biradan uzak durun. Bunun yanında basit şeker içeren tatlı ve çikolatalardan da uzak durmalısınız. Bu besinler insülin seviyesini yükseltir ve yağ olarak depolanır. Gece atıştırmaları ve akşam yemeğinden sonra tüketeceğiniz tatlılar belinizde birikeceğini de unutmayın. Ve bu egzersizleri düzenli olarak yapmalısınız. Tabii bunların yanında asitli içeceklerden, hazır gıdalardan uzak durmalı ve yağlı yiyecek tüketimini azaltmalısınız.

Uygulama Yöntemleri

Karın bölgesi yağlarınızdan kurtulmanın bir yolu da cerrahi operasyonlar. Liposuction, lipoliz ve mezoterapi gibi yöntemlerle bu yağlardan kurtulabilirsiniz. Fakat bu işlemlerin biraz sancılı olduğunu ve tekrar yağlanma ihtimalini unutmayın.

Bu yöntemlerin dışında ise yağlanmaya sebep olan faktörleri öğrenip bunu uygulama etmelisiniz. Hormonal eksikliklerin giderilmesi, kortizol fazlalığı, insülin yüksekliği gibi problemleriniz varsa bunları kontrol altına almalısınız.

Tavsiye Edilen Yazılar