Ramazan ayında günlük beslenme rutininin değişmesi ve diğer günlere nazaran daha hareketsiz olduğumuz için kilo artışı yaşamamak adına birtakım egzersizler yapabilirsiniz.
Gün içinde enerji seviyesi düşeceği için bu egzersizler için en uygun vakit iftardan sonrasıdır. İftardan yaklaşık bir saat sonra yarım saat veya 45 dakikalık tempolu yürüyüş yapılabilir. Bu hem yediklerinizi sindirmenize yardımcı olacaktır hem de yaklaşık 16 saatlik açlık sonucu düşen enerjinizi size geri verecektir. Yürüyüş yerine hafif tempolu koşu veya bisiklete binmeyi de tercih edebilirsiniz. Bunun dışında yağ ve su kaybedileceği için ağır sporlardan kesinlikle kaçınmalısınız.
İftardan sonra tatlı yemek istiyorsanız, hemen iftar yemeğinin ardından değil yaklaşık 1-2 saat sonra tüketmelisiniz. Aniden mideye fazla yüklenmek hem tansiyonunuzu yükseltebilir hem de hazımsızlık yapabilir. Yaklaşık 1,5 litre su içmek de tavsiyeler arasında.
Oruç, bir zayıflama yöntemi olmadığı için mutlaka sahur yapılmalı. İftardan iftara yenilen yemek sizi güçsüz ve hantal kılacaktır. Hafif yiyeceklerle veya kahvaltılıkla yapacağınız sahur gün içinde enerji verecek ve açlık hissinizi geciktirecektir. Yani zayıflamak için sahur yapmaktan kaçınmayın.
Kısaca zayıflamak için değil de kilo almamak için iftardan sonra hafif yürüyüş, koşu veya bisiklete binme gibi aktivitelerde bulunabilirsiniz.